PROJEK YAYASAN RI

DAR AL-QARI

Projek sulung Yayasan RI di mana penubuhannya adalah untuk memberi ruang kepada masyarakat mempelajari Al-Quran dan kemudahan ini disediakan secara percuma. Menerusi platform ini, dengan keizinanNya, pihak-pihak yang berinfaq akan Allah gandakan ganjaran-Nya dan dengan amal jariah inilah ‘saham’ yang akan terus mengalir pahalanya sejajar dengan objektif utama Yayasan RI.

RILIEF: RAMADHAN 2022

RIlief 2022 bermula dari 16 Mac 2022 sehingga 15 April 2022 dan diwujudkan bagi meringankan beban dan memudahkan urusan untuk penyediaan di bulan Ramadan agar penerima dapat fokus beribadah di bulan yang mulia ini. Seramai 300 penerima terdiri dari asnaf yang terdiri dari fakir miskin, anak yatim, fisabilillah dan utamanya kali ini muallaf.

AKAN DATANG

RIMBA TARIM

Satu projek yang sangat istimewa dan penuh impak yang akan dibangunkan dengan pembinaan satu institusi yang berasaskan keindahan kota alghanna di Ulu Yam, Selangor. Institusi ini merangkumi kelas pengajian Al-quran serta program-program dowra (kursus intensif) khususnya kepada golongan dewasa dan juga warga emas yang memerlukan pengisian tentang penyediaan ilmu akhirat.

PRIHATIN

Disember 2021, sebahagian daerah semenanjung di negeri Selangor, Negeri Sembilan, Melaka dan Pahang telah dilanda fenomena banjir besar yang menyebabkan hampir keseluruhan kawasan ditenggelami air. Untuk PRIhatin banjir ini, Yayasan RI telah memperuntukkan Program belanjawan sebanyak RM 200,000.00 untuk membantu mangsa-mangsa banjir.