WAQAF TELAGA KEMBOJA

Selagi mana harta yang kita sedekahkan itu dimanfaatkan, selagi itulah pahala amalan kita dicatat. Melihat keadaan masyarakat di Kemboja yang dhoif, Pihak Yayasan RI telah turut serta Projek Wakaf Telaga Asnaf dengan menyumbangkan sebanyak 10 unit telaga di Kemboja yang telah berlangsung pada 1hb September 2022.

Semoga telaga yang disumbangkan ini dapat digunapakai oleh penduduk setempat yang menerimanya. Sesungguhnya sumbangan telaga ini adalah merupakan satu cabang infaq yang tidak putus pahalanya dan bagi mereka yang memerlukan dapat mengurangkan bebanan ketiadaan air bersih yang dialami sebelum ini. Insya Allah

Sesungguhnya sumbangan telaga ini adalah merupakan satu cabang infaq yang tidak putus pahalanya dan bagi mereka yang memerlukan dapat mengurangkan bebanan ketiadaan air bersih yang dialami sebelum ini. Insya Allah

GALERI BULETIN

PROGRAM AKAN DATANG

Yayasan RI memartabatkan Islam melalui pendidikan Al-Quran di setiap sudut kehidupan anda.

MARI BERINFAQ

Yayasan RI mengalu-alukan anda untuk terus berhubung dengan kami dan menyuarakan pendapat, cadangan dan penambahbaikan bagi menambah keberkesanan inisiatif kami.

RILIEF 2022

Kuala Lumpur: Bersempena dengan Ramadan yang akan menjelang bulan April nanti, buat julung kalinya satu projek kerjasama Yayasan RI dan Dar Al Qari Resources bakal dilancarkan.

INFO LANJUT ►

MARI BERINFAQ

MARI BERINFAQ

Yayasan RI mengalu-alukan jaRIah anda untuk terus menyokong dan mendokong pelbagai inisiatif dan usaha konsisten kami mencapai matlamat utama Yayasan RI. Semoga Allah memberikan ganjaran kepada semua yang berinfaq.