PENYERAHAN KOMPUTER RIBA UiTM

Pemegang Amanah Yayasan RI telah berbesar hati meluluskan dana bagi sumbangan komputer riba kepada pelajar UiTM. Objektif sumbangan komputer riba ini adalah untuk membantu dan mengurangkan beban yang ditanggung oleh pelajar-pelajar yang terpilih dan telah disahkan kelayakan mereka untuk menerima sumbangan ini. Sumbangan ini juga adalah sebagai tanda sokongan dan pemangkin semangat kepada pelajar-pelajar agar terus fokus dan belajar dengan berdedikasi.

Yayasan RI sumbangkan di sini sebanyak 100 unit Komputer Riba kepada pelajar-pelajar seperti yang telah disenaraikan. Majlis penyerahan sumbangan komputer riba ini telah berlangsung pada 4hb September 2022 bertempat di Dewan Anjung Seri Budiman, UiTM Shah Alam. Seramai 100 penerima sumbangan komputer riba ini merupakan pelajar Uitm di serata Negeri Semenanjung termasuk Sabah dan Sarawak.

Majlis penyerahan sumbangan komputer riba ini telah berlangsung pada 4hb September 2022 bertempat di Dewan Anjung Seri Budiman, UiTM Shah Alam. Seramai 100 penerima sumbangan komputer riba ini merupakan pelajar Uitm di serata Negeri Semenanjung termasuk Sabah dan Sarawak.

GALERI BULETIN

PROGRAM AKAN DATANG

Yayasan RI memartabatkan Islam melalui pendidikan Al-Quran di setiap sudut kehidupan anda.

RINURTURE

Pihak Yayasan RI telah bekerjasama dengan pihak Hayrat Relief Malaysia dalam menguruskan dan menggerakkan setiap butir program

INFO LANJUT ►
PRIHATIN BANJIR 2.0 × NUZUL AL QURAN

Program PRIhatin Banjir 2.0 ini telah dianjurkan bagi membantu mangsa banjir yang terjejas di kawasan Selatan, iaitu negeri Johor dengan dana sebanyak RM30,000.00 yang diluluskan oleh Pemegang Amanah bagi membantu mangsa-mangsa banjir.

INFO LANJUT ►
MusafiRi 3.0

09hb August 2023, penajaan program umrah buat kali ke – 3 yang diadakan selepas kejayaan penganjuran MusafiRI 1.0 bersama saudara-saudara muallaf pada September 2022 dan MusafiRI 2.0 bersama kakitangan Rizalman Ibrahim Group of Companies pada Disember 2022.

INFO LANJUT ►
RI-ed.U

RI-ed.U merupakan satu inisiatif JaRIah pihak Dar Al Qari Resources (DAQR) dirangka khusus membantu para pelajar cemerlang yang kurang berkemampuan terutamanya dari keluarga asnaf fakir dan miskin mengikuti dan melanjutkan pengajian ke peringkat yang lebih tinggi.

INFO LANJUT ►

MARI BERINFAQ

Yayasan RI mengalu-alukan anda untuk terus berhubung dengan kami dan menyuarakan pendapat, cadangan dan penambahbaikan bagi menambah keberkesanan inisiatif kami.

RILIEF 2022

Kuala Lumpur: Bersempena dengan Ramadan yang akan menjelang bulan April nanti, buat julung kalinya satu projek kerjasama Yayasan RI dan Dar Al Qari Resources bakal dilancarkan.

INFO LANJUT ►

MARI BERINFAQ

MARI BERINFAQ

Yayasan RI mengalu-alukan jaRIah anda untuk terus menyokong dan mendokong pelbagai inisiatif dan usaha konsisten kami mencapai matlamat utama Yayasan RI. Semoga Allah memberikan ganjaran kepada semua yang berinfaq.