PERASMIAN AL QARI OLEH DATO’ RIZALMAN

Imam Muslim meriwayatkan daripada Qabisah bin Mukhariq Al-Hilali r.a,dia berkata, Rasullullah SAW bersabda ,

“Hai Qabisah,sesungguhnya meminta-minta itu tidak boleh (tidak halal) kecuali untuk tiga golongan. Pertama, orang yang menanggung hutang, untuk
mendamaikan dua orang yang saling bersengketa, atau seumpamanya.Maka, orang itu boleh meminta-minta sehingga hutangnya lunas.
Jika hutangnya telah lunas, tidak boleh lagi dia meminta-minta.”

ingin mendaftar. Dalam sesi ini, para peserta akan ditemubual oleh para pengajar iaitu Ustaz dan Ustazah beberapa soalan bagi menilai tahap
kefahaman mereka di dalam membaca Al-Quran supaya lebih mudah untuk membantu mereka dalam sesi pembelajaran nanti.

PERASMIAN AL QARI OLEH DATO’ RIZALMAN

Johor : Pada 7 & 8 Januari 2021 yang lalu berlangsungnya sesi saringan pertama bagi pengambilan pelajar untuk Al-Qari Johor di Pasir Gudang, Johor dan segalanya berjalan dengan lancar dengan izinNya. Sesi ini juga turut disertai oleh Pengasas Yayasan RI & Dar Al-Qari iaitu Dato’ Haji Rizalman Ibrahim. Suasana berlangsung dalam keadaan terkawal dan mengikut prosedur SOP yang ditetapkan walaupun ramai lagi yang ingin mendaftar. Johor : Pada 7 & 8 Januari 2021 yang lalu berlangsungnya sesi saringan pertama bagi pengambilan pelajar untuk Al-Qari Johor di Pasir Gudang, Johor dan segalanya berjalan dengan lancar dengan izinNya. Sesi ini juga turut disertai oleh Pengasas Yayasan RI & Dar Al-Qari iaitu Dato’ Haji Rizalman Ibrahim. Suasana berlangsung dalam keadaan terkawal dan mengikut prosedur SOP yang ditetapkan walaupun ramai lagi yang ingin mendaftar.

Johor : Pada 7 & 8 Januari 2021 yang lalu berlangsungnya sesi saringan pertama
bagi pengambilan pelajar I can untuk Al-Qari Johor di Pasir Gudang, Johor dan segalanya berjalan dengan lancar dengan izinNya. Sesi ini juga turut disertai oleh Pengasas Yayasan RI & Dar Al-Qari iaitu Dato’ Haji Rizalman Ibrahim. Suasana berlangsung dalam keadaan terkawal dan mengikut prosedur SOP yang ditetapkan walaupun ramai lagi yang ingin mendaftar. Johor dan segalanya berjalan dengan lancar dengan izinNya.

galeri buletin

program lain