YAYASAN RI giat dan komited menjalankan kolaborasi strategik bersama mana-mana pihak bagi mencapai objektif penubuhannya selain memperkasakan program celik Al-Quran dengan mewujudkan Pusat Pengajian Al-Quran Dar Al Qari di seluruh pelosok negara. Semoga dengan izin-Nya, kolaborasi ini akan memberi barakah kepada semua pihak yang terlibat.

Semua kolaborasi bersama dengan Yayasan RI dinamakan “Rakan Ibadah”, untuk menggalakkan dan membuka ruang kepada individu atau organisasi yang ingin melakukan ibadah seperti amalan sedekah jariah dibawah satu platform yang sama dan objektif yang seiring.

Maka dengan sebab itu, bagi memulakan inisiatif ini, kesemua anak-anak syarikat di bawah Rizalman Group Sdn Bhd adalah Rakan Ibadah Yayasan RI yang turut bersama-sama menjayakan serta memberi sokongan penuh kepada Yayasan RI.